OM OSS

Eidsberg Idrettslag (stiftet 29. juli 1929 som Lekum Idrettsforening) er et idrettslag fra Eidsberg i daværende Eidsberg kommune i Østfold. Vi har ca. 320 medlemmer, og tilbyr fotball, aerobic, barneidrett, terrengløp, skirenn og Kongemarsjen (en årlig turmarsj, i omgivelsene rundt klubbens lokaler ved Kirkefjerdingen skole). Idrettslaget holder både gress- og grusbane.

Litt historie:
Eidsberg Idrettslag ble stiftet den 29. juli 1929, under navnet «Lekum Idrettsforening» av Gustav Hansen, Bjarne Paulsen, Harald Eriksen og Thorleif Nygård. På «stiftelsesmøtet»,som ble avholdt i ei grøft i slåttonna sommeren 1929, ble Gustav Hansen valgt til formann, mens de andre utgjorde styret.
Idrettsforeningen var i realiteten en fotballgruppe (selv om det også ble bedrevet noe skiidrett), men på årsmøtet den 5. januar 1930 ble det opprettet skøyte-, ski- og friidrettsgruppe.
Den 1. mars 1930 ble det, på et medlemsmøte i «Bondehallen», besluttet å skifte navn til «Idrettsforeningen Bjørn, Eidsberg». Foreningen fikk navnet «Eidsberg Idrettslag» på et årsmøte i november 1935.
Den 1. mai 1948 kjøpte idrettslaget gården Kirkeby, og i august 1949 var treningsbanen klar til bruk og klubbhus ble reist sommeren 1950. Fram til dette hadde man benyttet flere forskjellige «baner», som i realiteten var omarbeidede jorder, rundt om i bygda. Gården ble noe bortleid, men også drevet av idrettslaget selv.
I 1963 solgte man, etter flere år med forhandlinger, deler av gården til Eidsberg skolestyre for å bygge ny skole (Kirkefjerdingen skole). Kirkeby grendehus fikk også tomt av Eidsberg Idrettslag.
Gressbanen som brukes av store og små, ble offisielt åpnet 27. juni 1965. På den nye skoleplassen ble det anlagt håndballbane og idrettslaget fikk tilgang til skolens dusj- og garderobeanlegg.

Scroll to Top